Weg vrij voor grootschalige detailhandel Meerdijk

donderdag 11 juli 2024

“Een verstandige stap waar we als Ondernemend Emmen vierkant achter staan”. Directeur Herman Idema van Ondernemend Emmen en zijn bestuur zijn blij met de stap van Burgemeester en Wethouders van Emmen om commerciële activiteiten als grootschalige detailhandel mogelijk te maken als onderdeel van de sport- en beweegcampus en het nieuwe stadioncomplex op de Oude Meerdijk.

”Wij strijden als Ondernemend Emmen al jaren voor het verruimen van de mogelijkheden voor grote winkels op de bedrijventerreinen”, aldus Herman Idema. “Emmen was één van de laatste steden waar de deur steeds werd dichtgehouden voor grootschalige detailhandel met een publiek aanzuigende werking. En daardoor hebben we bedrijven die horen bij een stad met de ambities en de functie van Emmen diverse keren moeten laten lopen. Dat zijn nu eenmaal bedrijven die je niet kunt onderbrengen in een stadscentrum als dat van Emmen. Die hebben ruimte nodig. Ik ben blij dat het tij nu keert en heb dat Burgemeester en Wethouders inmiddels ook laten weten namens Ondernemend Emmen.”

Met de komst van grootschalige detailhandel en de bijbehorende voorzieningen wordt Emmen aantrekkelijker om naartoe te gaan. “Zorg je dan ook als middenstand en gemeente voor een aantrekkelijk, gevarieerd centrum waar het gezellig is en goed toeven, dan sla je een dubbelslag.” Hij wijst verder op de positieve effecten voor de werkgelegenheid. “Die nieuwe bedrijven leveren banen op, direct en indirect. Laat dus maar komen.”

Ondernemend Emmen is de ondernemersorganisatie specifiek voor bedrijven die zijn gevestigd op de bedrijventerreinen in de gemeente Emmen. Ze heeft zo’n 300 bedrijven als lid, variërend van éénmensbedrijven tot multinationals. Ondernemend Emmen vertegenwoordigt daarmee zo’n tachtig procent van het aantal banen op de bedrijventerreinen in Emmen.

(foto: RTV Drenthe / Sander Foekens)

Meer nieuws