Ondernemend Emmen Stimuleringsprijs 2024

dinsdag 22 oktober 2024

De eerste uitreiking van de Ondernemend Emmen Stimuleringsprijs was een feestelijke avond vol talent. Op 17 oktober lieten alle finalisten zich van hun beste kant zien met innovatieve ideeën en ondernemerschap. We zijn trots op deze jonge talenten die bijdragen aan de toekomst van de regio!

Drie studenten wisten zich te onderscheiden. Zij ontvingen niet alleen 1000 euro, beschikbaar gesteld door Ondernemend Emmen, maar ook de erkenning die hun harde werk verdient. Deze winnaars zijn:

Lisa Lingenaar, mbo-student Verpleegkunde, voor haar verbetervoorstel voor het gebruik van wondpleisters. De operatiekamer van het Scheperziekenhuis heeft dit voorstel overgenomen en werkt nu op de manier die Lisa heeft voorgesteld.

Nick Meijer, ad-student Industriële Automatisering en Robotica, voor zijn project ‘P.L.A.C.E.’. Hij heeft na onderzoek een wekend systeem toegevoegd aan de Fresenius-Kabi fabriek. Dankzij dit systeem zijn er minder fouten, is er minder schoonmaaktijd nodig, staan de machines minder stil en kan de fabriek meer produceren.

Lisa Hoge, hbo-student Chemie, voor haar project ‘The comparison of LC autosampler injection designs: Fixed Loop versus Split Loop’. Lisa bracht met haar onderzoek voor Spark Holland helderheid in het gebruik van autosamplers. Haar werk ondersteunt zowel eindgebruikers als de marketing van Spark.

Herman Idema, directeur van Ondernemend Emmen: “Deze prijs is meer dan een beloning voor hard werken. Het is een investering in de toekomst van onze regio. Wij geloven in de kracht van jonge talenten en vernieuwende ideeën om de economische groei in Emmen en omgeving te stimuleren”.

We bedanken de juryeden Herman H. Koning, Annette Verhoef, Mike Roozenboom, Hilbert Elsinga en Bakschik Martirosian. En we kijken met plezier terug op de samenwerking met Greenwise Campus, NHL Stenden en Drenthe College!

Meer nieuws