OE-partner stelt zich voor: Rijksuniversiteit Groningen

dinsdag 8 oktober 2024

Rijksuniversiteit Groningen: Léon van Nisselroy

Met het programma Business Research en Consultancy zet de RuG al jaren studenten in om ondernemers verder te helpen. Ook leden van Ondernemend Emmen.
Léon van Nisselroy vertelt: “In dit programma maken studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde kennis met het adviesvak. Een groep van 3 tot 5 studenten werkt gedurende 13 weken onder begeleiding van een docent of consultant aan een vraagstuk. Het zijn studenten die in de eindfase van hun studie zijn. Ze zijn gemotiveerd want het is een facultatief onderdeel van de studie.”
De studenten gaan aan de slag met bedrijfskundige of organisatorische vraagstukken. Léon: “Denk daarbij aan strategie, HR-beleid, het inrichten van de organisatie, export , digitalisering of kwaliteitsverbetering. Vraagstukken die ik voorbij heb zien komen waren onder andere: “Hoe zet ik een systeem op om klanttevredenheid vast te leggen en optimaal te gebruiken in mijn organisatie?”;  “Wie beslist over de investeringen in mijn medisch instrument in Duitsland?”; “Hoe zet ik een verkoopnetwerk in Italië op?”; “Hoe trek ik de juiste investeerders aan?”.

Vier keer per jaar gaan er meerdere groepen studenten van start. Interesse om hun kennis te benutten voor jouw onderneming? Neem dan contact op met Léon via 06-23053374 of l.g.e.j.van.nisselroy@rug.nl.

Lees het volledige interview met Léon van Nisselroy.

Meer nieuws