OE-lid stelt zich voor: het Bureau Werkgeluk

donderdag 24 oktober 2024

Even voorstellen: het Bureau Werkgeluk

Grensoverschrijdend gedrag of ongewenste omgangsvormen (-seksuele- intimidatie, discriminatie, agressie/geweld of pesten; natuurlijk moet u er niet aan denken dat dit op de werkvloer gebeurt. Maar als het tóch voorkomt, is het fijn om een vertrouwenspersoon te hebben. Bij deze persoon kunnen betrokkenen vertrouwelijk (de vertrouwenspersoon heeft een geheimhoudingsplicht) hun hart luchten. Sommige bedrijven zien het inhuren van een externe vertrouwenspersoon als een potentiële bedreiging. Niet terecht, want een externe vertrouwenspersoon kan juist positief werken. Een medewerker die niet lekker in zijn/haar vel zit en die zich intern niet gehoord voelt, kan uiteindelijk extern voor problemen zorgen. Een externe vertrouwenspersoon kijkt op een neutrale manier naar de bedrijfscultuur en helpt de melder door een luisterend oor te bieden, de situatie te bekijken en de mogelijkheden te bespreken.

Maar, waarom een externe vertrouwenspersoon?

1. Proactief: Door nu al maatregelen te nemen, zorgen organisaties ervoor dat ze onmiddellijk voldoen aan de wetgeving zodra deze van kracht wordt.

2. Verbeterde werkcultuur: Een externe vertrouwenspersoon draagt bij aan een veiligere en open werkcultuur. Medewerkers voelen zich gehoord en gesteund, wat leidt tot een hogere tevredenheid en productiviteit. Een interne vertrouwenspersoon kan niet altijd voorkomen dat hij/zij in een dubbelrol terechtkomt en daardoor neutraliteit niet kan garanderen.

3. Risicobeheersing: Het tijdig aanstellen van een vertrouwenspersoon helpt bij het vroegtijdig signaleren en aanpakken van problemen.

En, waarom kiezen voor het Bureau Werkgeluk?

Ik ben als directeur/eigenaar, geboren en getogen in het Drentse Wezuperbrug, bekend met de cultuur en de mensen in de noordelijke provincies. Daarnaast heb ik echter ook in de Randstad en 6 jaren in Altea (Spanje) gewoond. Als externe vertrouwenspersoon vind ik het belangrijk dat medewerkers, op het moment dat ze in een situatie verkeren waarin ze zich niet prettig voelen, niet ook nog een hoge drempel over moeten om hun verhaal kwijt te kunnen. Ik ben makkelijk benaderbaar, sta positief in het leven, probeer situaties zo logisch mogelijk aan te vliegen en behandel iedereen zoals ik zelf ook behandeld zou willen worden, respectvol en met duidelijke normen en waarden.

Het Bureau Werkgeluk helpt daarom organisaties graag om niet alleen te voldoen aan toekomstige wettelijke vereisten, maar óók om een mooie bijdrage te leveren aan een gezondere, productievere én gelukkigere werkplek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janet van Veen van het Bureau Werkgeluk (M. 06 24 11 63 64 of E-mail contact@hetbureauwerkgeluk.nl).

Meer nieuws