OE-partner stelt zich voor: Ik Ben Drents Ondernemer

vrijdag 11 oktober 2024

Ondernemend Emmen in gesprek met Willem Naber van
Ik Ben Drents Ondernemer

Omdat we merken dat veel ondernemers in Emmen nog niet weten waar Ik Ben Drents Ondernemer ze  bij kan helpen, besloten we om aan Willem Naber te vragen of hij dit voor ons kan samenvatten. Onze medewerker Arda van Dam ging met hem in gesprek.

De elevator-pitch: kun je in één zin vertellen wat Ik Ben Drents Ondernemer is?

Ik Ben Drents Ondernemer is een organisatie die Drentse ondernemers kosteloos ondersteunt met advies, begeleiding en toegang tot netwerken. Dit doen wij op verschillende thema’s:

GroeienStartenInnoverenFinancierenExporterenVergroenenDigitaliseren


Er is nog wel eens verwarring over jullie rol: wat maakt jullie anders dan bijvoorbeeld de gemeente of de provincie?

De adviseurs van Ik Ben Drents Ondernemer bieden een gespecialiseerde en persoonlijke ondersteuning. Hierin zijn wij praktijk gericht en is er ruimte om met de ondernemer samen te werken aan zijn of haar hulpvraag. De Ik Ben Drents Ondernemer adviseurs zijn ervaren adviseurs, consultants, bedrijfskundigen, oud ondernemers die veel kennis en kunde meenemen. Dankzij financiering vanuit de overheid kunnen wij onze diensten kosteloos aanbieden.

Kun je voorbeelden noemen van vragen waarmee ondernemers naar jullie toe komen?

De hulpvragen lopen uiteen van even sparren tot een financieringstraject. Daarbij vertalen wij de vraag naar grotere thema’s. Een ondernemer komt naar ons toe met de vraag “ik wil mijn producten exporteren naar Polen, hoe doe ik dat en waar moet ik rekening mee houden”. Dit vertalen wij naar internationalisering in ons thema exporteren, waarin Han Smidt expert is. Naast kennis heeft Han een heel netwerk waarmee hij de ondernemer verder op weg kan helpen. Enkele andere voorbeeld cases:


Je mag er 3 kiezen: welke thema’s zijn of worden belangrijk voor ondernemers en wat kan Ik Ben Drents Ondernemer daarbij voor ze betekenen?


We sluiten af met een quote van Drents Ondernemer Herman Wehkamp van Manter B.V. (in 2024 uitgeroepen tot Drentse Onderneming van het Jaar):

“Mijn ervaring met Ik Ben Drents Ondernemer is dat ze goed zijn in het beantwoorden en adviseren van al die zaken die niet direct te maken hebben met ons product, maar wel met onze onderneming. Dit doen ze kosteloos. Ik adviseer elke ondernemer met een hulpvraag, hoe groot of hoe klein dan ook, om eens kennis te maken met Ik Ben Drents Ondernemer.”

Meer nieuws