Strategisch partnership MKB IT en Q-Cyber voor optimale cyberveiligheid

woensdag 2 oktober 2024

Emmen – Ondernemend Emmen-lid MKB IT, al meer dan 25 jaar dé toonaangevende ICT-dienstverlener voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Emmen en omstreken, heeft een strategisch partnership aangekondigd met Q-Cyber, een onafhankelijke specialist op het gebied van cybersecurity. Deze samenwerking versterkt de focus van MKB IT op het bieden van hoogwaardige ICT-oplossingen, waarbij Q-Cyber de essentiële expertise inbrengt op het gebied van data- en cybersecuritybeleid.

Samenwerking voor versterkte cyberveiligheid

“Cybersecurity is een vak apart,” aldus Luuk Admiraal, mede-eigenaar van MKB IT. “Hoewel wij bedrijven al jarenlang helpen met hun ICT-vraagstukken, geloven wij sterk in het samenwerken met specialisten. De trend van ’totale ontzorging’ door één partij hebben wij altijd als onzin beschouwd, omdat ICT zo’n breed vakgebied is. Het feit dat je iets kunt leveren, betekent niet dat je er verstand van hebt. Daarom verzamelen wij graag specialisten om ons heen om vanuit samenwerking de totaaloplossing te bieden” 

MKB IT heeft altijd strategisch samengewerkt met partners die een bewezen trackrecord hebben, vooral op gebieden waar specifieke expertise vereist is, zoals telecom. Voor cybersecurity en vraagstukken rondom databeveiliging zocht MKB IT een betrouwbare partner. Deze hebben ze nu gevonden in Q-Cyber.

Heldere rolverdeling voor optimaal resultaat

Q-Cyber, onder leiding van mede-eigenaar Ing. Mark Kolk, richt zich op het adviseren en opstellen van beleidsplannen rondom cybersecurity. MKB IT neemt de operationele verantwoordelijkheid op zich door de benodigde licenties te leveren en deze beleidsplannen te beheren en implementeren.

“Schoenmaker, blijf bij je leest,” vervolgt Admiraal. “Wij zorgen ervoor dat onze klanten veilig blijven door continu te patchen en te monitoren, terwijl Q-Cyber zich richt op het uitdenken en adviseren van veiligheidsbeleid.”

Kwaliteit boven kwantiteit

Q-Cyber kiest bewust voor een selecte samenwerking met ICT-dienstverleners, waarbij de focus ligt op de klant en de naleving van de aankomende NIS2-wetgeving. “We werken graag samen met ICT-partijen die cybersecurity niet ‘er even bij’ doen,” zegt Kolk. “Het is een specialistisch vakgebied met overlap, maar het vereist wel specifieke kennis en kunde.”

MKB IT is na Peoplerock de tweede partner waarmee Q-Cyber voor alle klanten een GAP-analyse uitvoert en adviseert over databeleid. Samen zorgen ze ervoor dat klanten binnen hun budget cyberveilig zijn en blijven.

Meer informatie

Bezoek voor meer informatie over deze samenwerking en onze diensten:

Met deze strategische samenwerking zetten MKB IT en Q-Cyber een grote stap richting een veilige toekomst voor het MKB, waarin cyberveiligheid centraal staat.

Meer nieuws